Monday, August 31, 2009

Senarai Kelab dan Persatuan di UNISEL

Salam sejahtera,

Di sini kami ingin menyenaraikan Kelab-kelab dan Persatuan-persatuan yang terdapat di UNISEL. Sama ada yang terdapat di UNISEL Bestari Jaya mahu pun UNISEL Shah Alam. Senarai ini turut boleh diakses ke laman-laman Web yang ada pada Kelab/Persatuan tersebut (sekiranya ada). Walau bagaimanapun, senarai ini masih tidak lengkap dan akan sentiasa dikemaskini. Bagi para mahasiswa/i yang merasakan ada yang tidak lengkap, sila beritahu di bahagian komen post ini. Terima kasih.

UNISEL
UNISEL Mountain Adventure Groups (UMAGs)
Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS)
Persatuan Kebudayaan & Kesenian UNISEL (PKKU)
PROSTAR
Pembimbing Rakan Sebaya (PRS)
UNISEL Chinese Cultural Association (UCCA)
Indian Cultural and Language Society (ICLS)


UNISEL (KAMPUS BESTARI JAYA)

Persatuan Mahasiswa Perniagaan (PERMAP)


Kelab 'Excellent Leader of Information Technology' (ELITE)
Kelab
Kelab KusanoHa Karate-Do


UNISEL (KAMPUS SHAH ALAM)

(SOBALS)
(NALURI)
Biomedical and Health Science Student Association (BIOMESTA)
Kelab (KLKM)
Kelab Tekwando (WTF)
Pengakap Kelana Siswa
Kelab Kembara
Persatuan Pembangunan Insan
Communication & Media Club



***** WILL BE UPDATE, SEND COMMENT TO INFORM :) *****

Labels: ,

17 Comments:

At September 1, 2009 at 9:22 AM , Blogger Abby said...

saya nak tye kepada pihak mpp mne persatuan silat seni gayong malaysia..knp xletak di dalm senarai club di unisel..bkn ke persatuan tersebut adalah antara persatuan pertahanan diri yang xtive di unisel..time kase...

 
At September 1, 2009 at 2:56 PM , Anonymous Anonymous said...

hehe.. ye en.Abby..
bukan ke kat situ de tulis under writing process...so that nnti dia update ler..

 
At September 2, 2009 at 3:46 AM , Blogger kAsiH said...

maner persatuan Naluri (faculty art n design club)....

as MPP korang sepatt nyer tau sumer club y ader kat unisel ni....n ambik tau..

 
At September 2, 2009 at 12:42 PM , Blogger Abby said...

keda kasih..mpp xlemah jz d'orang bz n under process kan..xelok kte buruk kan mpp..k'bnyakn mpp terdiri dri BJ so mybe Mpp Shah Alm yg xupdate kat d'orang..jgn nk slahkan stu pihak je k..

 
At September 2, 2009 at 12:59 PM , Blogger Abby said...

thnks mpp..wat kje ngan pantas..

 
At September 2, 2009 at 1:01 PM , Anonymous SyAzie said...

Mujur diletak kat sini.. sekurangnye ade effort.. siap sediakn link lagi~ kira ok la tu even lum lengkap lagi..

btw, NALURI apa mksud n ada weblink tak? t admin update ler. kat post tu suh bgtahu tak lengkap je k.. :p

 
At September 2, 2009 at 8:30 PM , Anonymous Anonymous said...

betol tu... mmg dalam proces update lg... kita xleh la salahkan 1 pihak je... kasih pon tahu kelab n persatuan ade lbeh dari 60 di UNISEL... ade y kelab2 y liat sgt nk update data kt MPP... y d senaraikan 2 sume y da update dr kelab msg2..... skrg kan ngah musim pnukaran tampok pimpinan...

 
At September 2, 2009 at 8:31 PM , Anonymous Anonymous said...

betol tu... mmg dalam proces update lg... kita xleh la salahkan 1 pihak je... kasih pon tahu kelab n persatuan ade lbeh dari 60 di UNISEL... ade y kelab2 y liat sgt nk update data kt MPP... y d senaraikan 2 sume y da update dr kelab msg2..... skrg kan ngah musim pnukaran tampok pimpinan...

 
At September 9, 2009 at 2:14 AM , Blogger Gabungan Mahasiswa Kejuruteraan said...

mohon pembetulan...
untuk gerakan mahasiswa kejuruteraan.....harap ditukar gerakan kepada gabungan....

 
At September 10, 2009 at 1:34 PM , Anonymous Anonymous said...

saya nak tanya club oat mcmana???
club oat dah terkenal kat overseas malah eventnya sungguh berkualiti...
knp takde saigan antara oat dan mpp...dorg dpt sponsor sana sini...
buat event kayuhan kembara kasih,3k,singgah sahur n mcm la...semua event ada faedahnya dan ilmiah...respect giler dorang...kamu mpp takan tido je...buat event minggu orientasi je tak hbis chicken dance...erm bangkitla...

 
At September 10, 2009 at 6:07 PM , Blogger azraeihusain said...

Salam buat semua..

Terpanggil pula sy untuk respon terhadap persoalan2 yg dilontarkan yg mana membandingkan antara MPP dengan kelab & persatuan. Dihati sy tsenyum kecil yg mana inilah yg digambarkan olh segelintir pihak yg memandang tinggi thadap pergerakan mahasiswa unisel yg mana minda dan pemikiran mahasiswa kita masih ditahap rendah dan tidak terbuka.

MPP sebenarnya bukan satu badan yang bertanggungjawab untuk melaksanakan program2 kpd pelajar tetapi adalah sebagai badan untuk menjaga KEBAJIKAN pelajar dan persatuan pelajar. Kebajikan yang dimaksudkan adalah dari seluruh aspek gerakan pelajar terutama membawa hak dan tuntutan pelajar. ini adalah jelas tujuan MPP dilahirkan.

Manakala persatuan dan kelab yang wujud dibawah naungan MPP tidak berfungsi untuk menjaga kebajikan tetapi mereka dilahirkan untuk menyediakan AKTIVITI dan PROGRAM untuk pelajar. jadi jelas tentang perbezaan antara MPP dan persatuan..persatuan sememangnya diamanahkan oleh MPP untuk melaksanakan aktiviti dan program sebanyak yang mungkin bagi melahirkan suasana universiti.

Program yang dijalankan oleh MPP seharusnya hanyalah program perdana yang berkait rapat dengan program universiti dan jika MPP melaksanakan sebarang program itu adalah usaha dan inisiatif MPP untuk sama2 membangunkan aktiviti pelajar.

Berkenaan dgn OAT, mereka tidak disenaraikan kerana OAT bukan kelab dibawah naungan MPP dan HEP, OAT merupakan kelab dibawah naungan persatuan fakulti iaitu PERMAP.

Pihak MPP juga turut berbangga dgn usaha dan program yang dijalankan oleh OAT dan diharapkan persatuan dan kelab lain dapat melihat dan mengambil contoh baik corak pengurusan OAT supaya kelab dan persatuan lain juga dapat meraih kejayaan yang sama.

salam

wan azraei wan husain
YDP MPP

 
At September 10, 2009 at 6:07 PM , Blogger azraeihusain said...

This comment has been removed by the author.

 
At September 10, 2009 at 6:55 PM , Blogger azraeihusain said...

Sedikit kesinambungan dari ulasan ini sila ke blog saya..
http://kucariilmu.blogspot.com

 
At September 11, 2009 at 3:00 PM , Blogger Abby said...

salam...sy salah seorang fesilitator tok Minggu Tekad Siswa MTS..sy sgt dukacita apabila anonymous menyatakan ulasan mcm 2...anonymous tidak sepatutnye berkata begitu..klau anounymous de idea yg gempak sila lah join fesilatator tok memeriahkan lagi event 2..chiken dance sbgai hiburan supaya stndt baru tidak bowink maklum r jadual mereka sgt ketat..harap anonymous phm...jgn nk blame orang je klau xtaw pape bnde...time kase...

 
At September 16, 2009 at 3:22 AM , Blogger Gabungan Mahasiswa Kejuruteraan said...

tq...sbb dh tukar utk gmk...tahniah...teruskn usaha....

 
At October 2, 2009 at 2:04 AM , Blogger Sekretaria Rakan Muda Unisel said...

salam, srm rakan muda lupa ker?

 
At October 17, 2009 at 9:27 PM , Blogger SRM said...

bagi mana2 yang ada kelapangan sila lah melawat http://srmunisel2u.blogspot.com/

Rakan Muda Unisel 2 U

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home